Geen producten (0)
 

Ropiteau frères - AC Mâcon Igé Sous la Roche blanc 2013 - Bourgogne (vanaf € 12,79)

€ 13,95 per stuk
Minimum aantal is 6 voor € 83,70 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
  • Koop 12 stuks voor € 12,79 per stuk en bespaar € 13,92
Omschrijving

Vanaf € 12,79, Inhoud doos: 6 flessen

Prijs per fles € 13,95, nu bij afname van 12 flessen slechts € 12,79 per fles

 

Ropiteau frères -  AC Mâcon Igé Sous la Roche blanc  2013 - Bourgogne

Druivensoort: 100% Chardonnay.

 

Het zonovergoten gebied Mâcon wordt gerekend tot de zuidelijke Bourgogne. Deze wijngaarden van Ropiteau liggen vlakbij het wijndorpje Igé en de kwaliteit van de druiven is zo goed dat het zelfs in de appellatie genoemd mag worden. De toevoeging ' Sous la Roche' is een extra aanduiding op het etiket wat aangeeft dat de wijngaarden ' onder de rots' ligt. Dit is een rotsformatie die kenmerkend uit de aarde omhoog steekt en bescherming geeft aan de druivenstokken eronder.

 

Elegante, evenwichtige wijn met duidelijke tonen van bloemen, citroen, mint en kamperfoelie. Combineert goed met visgerechten, zeevruchten en zachte kaassoorten, maar ook lekker als aperitief.

 

De komst van een spoorwegverbinding naar Meursault gaf Jean Ropiteau zoveel vertrouwen dat hij zijn werk als wijnmaker en vatenkuiper opgaf en in 1848 zijn eigen wijnbedrijf sticht. De naam Ropiteau is al snel een synoniem voor kwaliteits Bourgogne met als specialiteit zijn witte wijnen. Ook nu nog worden de kwaliteitswijnen in de 17e eeuwse kelders gerijpt van het voormalige 'Caves de l'Hôpital', in het hart van Meursault.