Geen producten (0)
 

Pinot Noir – Mirassou Winery - Californië – USA (vanaf € 9,12)

€ 9,95 per stuk
Minimum aantal is 6 voor € 59,70 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
  • Koop 12 stuks voor € 9,12 per stuk en bespaar € 9,96
Omschrijving

vanaf € 9,12

Inhoud doos: 6 flessen

 

Pinot Noir – Mirassou Winery - Californië – USA
prijs per fles € 9,95, nu 12 halen 11 betalen per fles € 9,12

 

Druivensoort: 100% Pinot Noir

3.6 Vivino-sterren

 

Een zijde zachte wijn met een fruiting aroma van granaatappel, kersen en bessen. De smaak is elegant en toegankelijk met een volle en subtiele afdronk.

 

In 1854 zeilde Pierre Pellier, met zijn bruid en zijn gewaardeerde druivenstekken uit Frankrijk, op zoek naar het beste dat Californië te bieden had. Toen hij tijdens zijn overtocht water tekort kwam, kocht Pierre aardappelen om hier zijn druivenstekken in te stoppen, waardoor deze in leven bleven.

Jaren later trouwde de dochter van Pellier de naburige wijnboer Pierre Mirassou. Dit huwelijk markeerde het begin van meer dan een eeuw vruchtbare wijnbouw van de familie Mirassou. Peter Mirassou, zoon van Pierre Mirassou en de dochter van Pellier, leidde de wijngaard tijdens jaren van de drooglegging en kozen ervoor om de druivenstekken die ooit vanuit Frankrijk waren meegenomen verder te cultiveren. Peter kreeg een zoon Edmund. Door de verstedelijking kwamen de wijngaarden van Mirassou in gevaar en Edmund heeft toen in 1961 besloten om de druivenstokken te herplanten in Monterey County, welk een ideaal klimaat heeft voor wijnbouw. Na ruim 150 jaar is de Mirassou Winery inhanden van Daniel, Jim en Peter Mirassou en maken zij heerlijke wijnen die regelmatig prijzen winnen.