Geen producten (0)
1 2
 

Opus One

€ 500,00 € 450,00 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
  • Koop 6 stuks voor € 440,00 per stuk en bespaar € 360,00
Omschrijving

Opus One - Napa Valley

Prijs per fles normaal €500, nu voor €450 per fles

Prijs per kist van 6 flessen normaal € 3000, nu voor € 2640 per kist (€ 440 per fles)

Druivensoort: 84% Cabernet Sauvignon, 5% Merlot, 4% Cabernet Franc, 6% Petit Verdot en 1% Malbec

Alcolholpercentage: 14%

Jaartal: 2018

98 punten Robert Parker Wine Advocate
98 punten Falstaff
98 punten Inside Bordeaux

De Opus One 2018 biedt overvloedige aroma’s van bramen, cassis en zwarte kersen. Elegante tonen van viooltjes, witte peper en rozenblaadjes volgen en samen zorgen ze voor een zeer verleidelijk boeket. De naadloos gelaagde smaken ontwikkelen zich tot vers en sappig zwart fruit, geaccentueerd met hints van sinaasappelschil, zoethout en pure chocolade. Prachtig uitgebalanceerd, de zachte ronde tannines en de frisse zuurgraad zorgen samen voor een zacht, romig mondgevoel en verlengen de smaken tot een lange, aanhoudende afdronk. 

Opus One is een van ‘s werelds beroemdste en duurste wijnen die in de Napa Valley worden geproduceerd. Hoewel het voornamelijk Cabernet Sauvignon is, wordt er in kleinere percentages gebruik gemaakt van Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Malbec.
Opus One is ontstaan in de jaren zeventig door een samenwerking tussen twee van de grootste namen in Bordeaux en Napa Valley: Baron Philippe de Rothschild en Robert Mondavi. Opus One was de eerste premium Californische wijn die in Europa werd verkocht, en is een originele “Cult Cabernets”. In 1979, toen de eerste vintage van Opus One werd gecreëerd werd de wijn in 1984 aan het publiek vrijgegeven, maar had al aanzienlijke aandacht getrokken, aangezien een enkele kist wijn op de eerste Napa Valley Wine Auction in 1981 al voor $ 24.000 was verkocht.
De druiven komen van de wijngaarden van het landgoed in Oakville, waaronder blokken van de beroemde To Kalon-wijngaard. De druiven worden met de hand geoogst en er wordt gebruik gemaakt van zwaartekracht om het fruit in roestvrijstalen tanks te krijgen voor fermentatie. Vervolgens rijpt de wijn ruim anderhalf jaar (17 maanden)  op nieuw Frans eikenhout, gedurende welke tijd het blenden plaatsvindt. Na nog eens anderhalf jaar op fles wordt Opus One op de markt gebracht. 

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.