Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Boschendal - 1685 Sauvignon Blanc Grande Cuvée v.a. € 12,79

€ 13,95 € 13,25 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
  • Koop 12 stuks voor € 12,79 per stuk en bespaar € 13,92
Omschrijving

vanaf € 12,79

Inhoud doos: per fles te bestellen


Boschendal - 1685 Sauvignon Blanc Grande Cuvée – Franschhoek – W.O. Coastal Region

Normaal € 13,95 per fles, 12 halen 11 betalen voor € 12,79 per fles

nu tijdelijk € 13,25 per fles*

 

Winnaar van de Decanter World Wine Award Bronzen medaille en huiswijn van het jaar!

Druivensoort 95% Sauvignon Blanc & 5% Semillon

Alcoholpercentage 13,5%

Deze wijn heeft een strogele kleur. In de geur aroma’s van kruiden en tropisch fruit met tonen van kalk en groene vijgen. Deze complexe aroma’s leiden naar een romige, harmonieuze smaak met een lange afdronk vol mineralen.

Heerlijk als aperitief en een ideale partner bij gerookte zalm, calamari, schelp- en schaaldieren, gevogelte en kalfsvlees.

 

Het wijnhuis Boschendal bevindt zich in het Westkaapgebied van Zuid-Afrika. Het wijnhuis Boschendal begon al aan het eind van de 17e eeuw met het produceren van wijn. Boschendal ligt aan het begin van de Franschhoek, waar de Franse “Hugenoten” zich gevestigd hadden en zij hebben dan ook in 1685 dit wijnhuis opgericht. Tegenwoordig is Boschendal in handen van de Douglas Green Bellingham (DGB) coöperatie, maar zij zetten wel de tradities van Boschendal voort door rekening te houden met het culturele erfgoed dat Boschendal met zich meedraagt. De wijngaarden van Boschendal zijn verspreid over zo’n 200 hectare landschap met verschillende hoogtes en diverse grondsoorten, waardoor er omgevingsverschillen ontstaan en het landschap uitermate geschikt is om verschillende druivenvariëteiten aan te planten. Boschendal is hierdoor in staat om mooie wijnen te produceren en ook het landgoed is de moeite waard om een keer te bezoeken. Deze Boschendal Grand Cuvée Blanc is verkozen tot huiswijn van het jaar!