Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Excelsior - Chardonnay - WO. Klein Karoo

€ 8,50 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
  • Koop 12 stuks voor € 7,79 per stuk en bespaar € 8,52
Omschrijving

vanaf € 7,79

Inhoud doos: 6 flessen, per fles te bestellen

Excelsior - Chardonnay - WO. Klein Karoo - Robertson

Prijs per fles € 8,50, bij afname van 12 fl. € 7,79 per fles

Druivensoort 100% Chardonnay

               

Mooi geel van kleur met frisgroene accenten. Complexe wijn met tonen van citrus, ananas en een lange afdronk. Ideaal bij diverse vis- of kipgerechten maar smaakt ook heerlijk als terraswijn.

 

In 1859 vertrekt Koos de Wet na een knallende ruzie uit Stellenbosch. In zijn kielzog de verloofde van zijn broer. Juist, deze verloofde was de aanleiding van de familieruzie, want Koos en zij waren heimelijk verliefd geworden. Het lukte Koos om in het vruchtbare maar droge Klein Karoo de basis te leggen voor het huidige Excelsior Estate. Het water uit de nabij gelegen Breede Rivier kwam goed van pas. Hierdoor wist men Robertson om te toveren tot een bloeiende vallei. De leden van de familie De Wet zijn de directe nazaten van Jacobus de Wet, de eerste wijnmaker van Zuid-Afrika.

Streek: De Breede Rivier is de levensader van de Robertson vallei en zorgt voor aanvoer van het noodzakelijke water. Deze vallei wordt ingesloten door de Langeberg in het noorden en de Sonderendberge in het zuiden. Regenwolken worden door deze bergen op afstand gehouden en de zon heeft hier volledig vrij spel. Hierdoor is het klimaat warm en subtropisch en daarom staat dit gebied ook bekend om zijn citrusfruit, perziken en abrikozen.