Geen producten (0)
 

Chateau Brown Rouge

€ 44,95 € 39,50 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Omschrijving

Chateau Brown Rouge 2016 - Pessac-Léognan 

GRAND VIN DE GRAVES - BORDEAUX

Normaal € 44,95 per fles, nu tijdelijk € 39,50 per fles

Druivensoort:  32% Cabernet Sauvignon, 65% Merlot, 3% Petit Verdot

Wine Enthusiast: 94 punten

WineSpectator: 92 punten

James Suckling: 92 punten

Vivino 4*: 4.2

 

Genereus is het perfecte woord om het karakter van Chateau Brown Rouge 2016 te omschrijven. Het is een klassieke bordeaux gemaakt van Cabernet Sauvignon, Merlot en Petit Verdot. Het vintage 2016 ligt de nadruk op de cabernet sauvignon- en merlot-druiven uit de regio Bordeaux Graves. Vintage 2016 kenmerkt zich door de rondheid met een prachtige diepte in de afdronk,

De wijn zit boordevol zwart fruit, zoals blauwe bes en braam, gevolgd door tonen van kruidigheid. De aanwezige tanine en de lange afdronk beloven een geweldige toekomst voor deze wijn. 

Chateau Brown Rouge is heerlijk bij wildgerechten zoals eendeborst maar ook heerlijk bij tournados en geitenkaas.

 

Chateau Brown is opgericht door de rijke schotse wijnhandelaar  John-Lewis Brown die zich in 1795 in Bordeaux vestigde.  John-Lewis Brown had een grote liefde voor wijn en kunst. Zijn kleinzoon die naar hem is vernoemd was een zeer bekende 'dieren' schilder. De jachttaferelen hangen o.a. in Tate Gallery in Londen. Het modehuis Hermes schijnt zijn inspiratie te hebben opgedaan voor de beroemde zijde sjaals naar aanleiding van deze schilderijen. JL Brown stond aan de wieg van Château Cantenac-Brown (Margaux).

In 1884, op de Wereldtentoonstelling van Amsterdam, won Château Brown een gouden medaille naast Château Mouton, Château Leoville-Poyferré, Château Pontet Canet ... Vervolgens beleefde het landgoed door de decennia en opeenvolgende eigenaren momenten van glorie en vergetelheid tot in de jaren dertig van de vorige eeuw. 

De familie Bonnel kocht het kasteel in 1938, kort voor de Tweede Wereldoorlog, en zou het drie generaties lang runnen. De wijnboeren van de Graves stelden in 1953 (en vervolgens opnieuw in 1959) een classificatie op waarin ze 16 rode en witte Crus Classés onderscheiden. Op dat moment voldeed de wijngaard van Château Brown niet meer aan de classificatie-eisen en kon daarom niet worden vermeld. 

In de jaren 90 van de vorige eeuw kocht de rijke zaken man Bernard Barthe Chateau Brown en inversteerde met het doel Chateau Brown in ere te herstellen. In 2004 kocht de familie Mau, samen met de Nederlander Cees Dirkzwager Chateau Brown. De familie Mau heeft een lange traditie als Bordeaux-wijnhandelaar. Jean-Christophe Mau is verder gegaan waar Bernard Barthe was gebleven. Hijvoerde een kwaliteitsgerichte strategie uit en slaagde erin wijn critici en de nationale en internationale pers voor zich te winnen.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.