Geen producten (0)
 

Bernardus Sauvignon Blanc

€ 22,95 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
  • Koop 6 stuks voor € 19,25 per stuk en bespaar € 22,20
Omschrijving

Vanaf € 19,25

Inhoud doos: per fles te bestellen

Jaartal: 2016

 

Bernardus Sauvignon Blanc 2016

Normaal € 22,95 per fles, bij afaname van 6 fl  € 19,25 per fles

 

87 punten Wine Enthusiast

3.9 Vivino-sterren

 

De druiven worden met de hand geoogst en vervolgens voorzichtig geperst. 80% van de wijn is gefermenteerd in roestvrijsstalen tanks. De overige 20% is gefermenteerd op ouder eikenhout.

 

Deze Sauvignon Blanc heeft een licht gele kleur met aroma’s van citrusfruit, kruisbessen en enkele groene tonen vers gemaaid gras. In de mond proef je grapefruit, kruisbes, citrus- en tropisch fruit en grassige tonen. Ideaal als aperitief, maar ook een goede combinatie met vis,wit vlees en gevogelte, salades.

 

De Nederlander Ben Pon, bekend als coureur en importeur van Porsche, had een grote liefde voor wijn. In 1992 richtte hij het wijnhuis Bernardus op. De wijngaarden van Bernardus zijn gelegen in de Carmel Valley in Californië. De grond van de Carmel Valley , ook wel de heilige vallei genoemd is namelijk perfect voor typische bordeaux rassen zoals Petit Verdot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec en Merlot.  Later heeft hij nog wijngaarden gekocht in Monterey County, Californië. Het kustklimaat in Monterey County is namelijk geschikter voor druivenrassen zoals  Chardonnay, Sauvignon Blanc en Pinot Noir.  Het doel van Ben Pon was dan ook om wijnen te produceren die zich qua smaak en kwaliteit kunnen meten met de beste traditionele wijnen. Menig wijncritici zijn dan ook laaiend enthousiast over de wijnen van Bernardus!  Behalve dat de wijnen van Bernadus heerlijk zijn hebben ze ook op hun wijngaard een luxueus ressort ‘Bernardus Lodge’ met een fantastisch restaurant erbij.