Geen producten (0)
 

Gaja Barolo Dagromis

€ 99,95 € 91,62 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Omschrijving

Gaja Barolo Dagromis 2019

Prijs per fles €99,95, nu voor € 91,62 per fles

Druivensoort 100% Nebbiolo 

14.5% alcoholpercentage 

4.4 vivinosteren 

De Gaja Barolo Dagromis is gemaakt van de Nebbiolo druif. De druiven zijn afkomstig de beste wijngaarden genaamd La Morra en Serralunga, waar de bodem een fijn mengsel is van mergel, kalk en klei. De wijn rijpt eerst 12 maanden in barriques en daarna nog eens 18 maanden gerijpt op grote eikenhouten vaten. De Gaja Barolo Dagromis is rijk en ambitieus met een robijnrode kleur en een granaatrand. Het boeket heeft brede en intacte aroma's van violet, anijs, zoethout en kersen. Het mondgevoel is krachtig, vol en krachtig met duidelijke fruitige en bloemige smaken en een uitgesproken frisheid, ondersteund door fijne tannines die de wijn zowel karakter als elegantie geven.

Bovenop een steile heuvel in de Langhe ligt het kleine dorpje Barbaresco, de thuisbasis van de GAJA-wijnmakerij. Het verhaal van de GAJA-wijnmakerij kan worden herleid tot een uniek, fundamenteel doel: originele wijnen produceren met een gevoel van plaats die de traditie en cultuur weerspiegelen van degenen die het hebben gemaakt. Deze filosofie heeft vijf generaties van onberispelijke wijnbereiding geïnspireerd. Het begon meer dan 150 jaar geleden toen Giovanni Gaja een klein restaurant opende in Barbaresco, waar hij wijn maakte als aanvulling op het eten dat hij serveerde. In 1859 richtte hij de Gaja Winery op en produceerde een deel van de eerste wijn uit Piemonte die werd gebotteld en buiten de regio verkocht. Sinds die tijd is de wijnmakerij gevormd door de hand van elke generatie, met name die van Clotilde Rey, de grootmoeder van Angelo Gaja. Haar passie voor compromisloze kwaliteit heeft Angelo Gaja beïnvloed en geïnformeerd. Door Angelo zijn deze waarden de hoeksteen van de GAJA-filosofie geworden en zijn ze ingebed in elk aspect van de wijnproductie 

In 1961 begon Angelo Gaja aan zijn missie om deze geweldige wijnmakerij naar een nog hoger niveau te brengen. Hij was de eerste die barriques gebruikte, 225 liter Franse eikenhouten vaten. Onder zijn leiding was GAJA een pionier in de productie van wijnen met één wijngaard en was hij de eerste die de variëteiten Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Sauvignon Blanc in Piemonte plantte. Hij speelde ook een belangrijke rol bij het verheffen van de inheemse Nebbiolo-druif tot aanzien van wereldklasse.

Angelo Gaja wordt vergezeld door de vijfde generatie van de GAJA-familie - zijn dochters Gaia en Rossana en zijn zoon Giovanni. Ze blijven samen de erfenis van de wijnmakerij bevorderen. Om hun visie volledig te realiseren, worden alle GAJA-wijnen uitsluitend geproduceerd van druiven die worden geteeld in wijngaarden die eigendom zijn van het landgoed, waaronder 250 hectare in de districten Barbaresco en Barolo in Piemonte, evenals landgoederen in Pieve Santa Restituta (Montalcino) en Ca’Marcanda (Bolgheri). Het is van deze legendarische wijngaarden en hun terroir - de combinatie van grond, weer en wijnstokken die erop groeien, dat GAJA-wijnen hun ware hart en ziel onthullen.

Te serveren bij vleesgerechten of bij gerijpte harde kazen.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.