Geen producten (0)
 

Taittinger Brut Réserve

€ 54,49 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
  • Koop 12 stuks voor € 49,95 per stuk en bespaar € 54,48
Omschrijving

Champagne Taittinger Brut Réserve

Normaal € 54,49 per fles, 12=11 voor € 49,95 per fles 

Luxe giftbox kunt u hier apart bestellen

druivensoort: 40% Chardonnay, 35% Pinot Noir en 25% Pinot Meunier

alcoholpercentage: 12,5%

4.2* Vivino

 

Taittinger Brut Réserve Champagne heeft een prachtige goudgele kleur met een fijne aanhoudende mousse. De neus is open en expressief met duidelijke aroma's van appel en perzik en brioche maar ook (witte bloemen) bloemen en vanille. In de mond is deze champagne levendig en fris en volledig in balans . Taittinger Brut Réserve Champagne heeft een rijping van 3 á 4 jaar in de kelder voordat deze op de markt verschijnt. Een perfecte Champgne voor elke gelegenheid.

Heerlijk als aperitief, bij fijne vissoorten, fruit de mer en oesters, wit vlees en subtiele oude kazen

Taittinger Brut Réserve Champagne is een blend uit de eerste persing van 40% Chardonnay, 35% Pinot Noir en 25% Pinot Meunier druiven afkomstig van meer dan 35 verschillende wijngaarden en jaargangen ten behoeve van de perfecte samenstelling zodat deze 3 a 4 jaar kan kan rijpen in de kelders van Taittinger. Het is uniek voor een non-vintage Champagne dat het aandeel Chardonnay zo hoog is.  De grond in Champagne bevat veel kalk. Dit zorgt voor een goede afwatering en de kalk geeft de Champagne zijn specifieke smaak. 

Taittinger is een Frans Champagnehuis die zich in Reims bevindt en al bestaat sinds 1734. Champagne Taittinger behoort tot de “Grandes Marques” van de champagnestreek en wordt verkocht in meer dan 130 landen.

Pierre Taittinger, oprichter van het champagnehuis Taittinger en grootvader van Pierre Emmanuel Taittinger, was een groot liefhebber van lekker eten. Als gedeputeerde van het 1e arrondissement van Parijs, vlakbij de markt ‘Les Halles’, liet hij zich vaak leiden door een geur of het gekletter van bestek. Zijn interesse in lekker eten en zijn kennis van de Franse haute cuisine opende de deuren van de ‘Académie des Gastronomes’ voor hem. Dit werd opgericht door Curnonsky - bekend als 'de prins van de gastronomie'. Ter ere van zijn vader creëerde Claude Taittinger in 1967 de 'Pierre Taittinger International Culinary Award', die in 2007 'Le Taittinger' werd. Zijn missie om de voortreffelijkheid van de klassieke Franse keuken te vieren en te promoten.

 

 

 

 

 

Ook interessant

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.