Geen producten (0)
Geen producten (0)
1 2
 

Sauvignon Blanc Coastal Cuvée 2017 - Delaire Graff Estate - Stellenbosch (vanaf € 13,75)

€ 14,90 € 13,75 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Omschrijving

vanaf € 13,75

Inhoud doos:per fles te bestellen

 

Sauvignon Blanc Coastal Cuvée 2017 - Delaire Graff Estate -  Stellenbosch 
prijs per fles € 14,90, nu tijdelijk per fles € 13,75

 

Druivensoort: 94% Sauvignon Blanc, 6% Sémillon 

4.5* John Platter

3.9 Vivino-sterren

De Sauvignon Blanc Coastal Cuvée is een levendige, stuivend frisse, bleek gele wijn met duidelijke invloeden van het koele zeeklimaat. Hij is rijk aan tropische fruitsmaken met ondertonen van zwarte bessen, kruisbessen en brandnetels. Goed uitgebalanceerd en complex, met een lange afdronk van geconcentreerd fruit en frisse zuren.

 

Heerlijk als apperatief, maar in de combinatie met rauwe vis, schelp- en schaaldieren komt de veelzijdigheid van deze wijn pas goed tot zijn recht.

 

Delaire Graff Estate is een prachtig landgoed gelegen in Stellenbosch waar  de Franse Hugenoten in 1688 zich o.a. vestigden op de Botmaskop. Vroeger was dit een uitkijkpunt vanwaar men schepen kon zien aankomen.  Het wijngoed was sinds 1982 eigendom van de bekende wijnschrijver John Platter en werd in 2003 verworven door diamantair Laurence Graff, die een ambitieus verbeteringsprogramma opzette en het bedrijf omvormde tot een 5* hotel, met twee restaurants van wereldklasse (waarvan één oriëntaals, genaamd Indochine) en last but not least een top wijnproducent met een eigen wijnmuseum. De jonge wijnmaker Morné Vrey werd verantwoordelijk voor de verfijnde witte en rode wijnen van het bedrijf. Morné doorliep stages in Frankrijk en Duitsland, en heeft alles in zich om de kwaliteiten van Delaire Graff Estate tot volle wasdom te brengen. De wijnen van Delaire Graff Estate worden door menig wijncritici de hemel in geprezen!