Geen producten (0)
 

Chardonnay – Mirassou Winery – Californië – USA (vanaf € 9,12)

€ 9,95 per stuk
Minimum aantal is 6 voor € 59,70 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
  • Koop 12 stuks voor € 9,12 per stuk en bespaar € 9,96
Omschrijving

vanaf € 9,12

Inhoud doos: 6 flessen

 

Chardonnay – Mirassou Winery – Californië – USA
prijs per fles € 9,95, nu 12 halen 11 betalen prijs per fles € 9,12

 

Druivensoort; 100% Chardonnay

San Fransisco Wine Competition : Zilver

International Wine & Spirits Competition : Goud

3.8 Vivino-sterren

 

Een wijn met intense aroma's van nectarine in combinatie met frisse citrus tonen. De smaak heeft mooie houtnuances. Deze wijn heeft dezelfde smaak tonen als de Chardonnay Diamond Collection van Francis Ford Coppola en de Chardonnay van Bernardus.

 

In 1854 zeilde Pierre Pellier, met zijn bruid en zijn gewaardeerde druivenstekken uit Frankrijk, op zoek naar het beste dat Californië te bieden had. Toen hij tijdens zijn overtocht water tekort kwam, kocht Pierre aardappelen om hier zijn druivenstekken in te stoppen, waardoor deze in leven bleven.

Jaren later trouwde de dochter van Pellier de naburige wijnboer Pierre Mirassou. Dit huwelijk markeerde het begin van meer dan een eeuw vruchtbare wijnbouw van de familie Mirassou. Peter Mirassou, zoon van Pierre Mirassou en de dochter van Pellier, leidde de wijngaard tijdens jaren van de drooglegging en zij kozen ervoor om de druivenstekken die ooit vanuit Frankrijk waren meegenomen verder te cultiveren. Peter kreeg een zoon Edmund. Door de verstedelijking kwamen de wijngaarden van Mirassou in gevaar en Edmund heeft toen in 1961 besloten om de druivenstokken te herplanten in Monterey County, welk een ideaal klimaat heeft voor wijnbouw. Na ruim 150 jaar is de Mirassou Winery inhanden van Daniel, Jim en Peter Mirassou en maken zij heerlijke wijnen die regelmatig prijzen winnen.