Geen producten (0)
 

Varvaglione Vigne e Vini - 12 e Mezzo' IGP. Malvasia del Salento 2015 - Puglia (vanaf € 8,20)

€ 8,95 per stuk
Minimum aantal is 6 voor € 53,70 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
  • Koop 12 stuks voor € 8,20 per stuk en bespaar € 9,00
Omschrijving

Vanaf € 8,20, inhoud doos: 6 flessen

Prijs per fles € 8,95, nu bij afname van 12 flessen slechts € 8,20 per fles

 

Varvaglione Vigne e Vini  - 12 e Mezzo' IGP. Malvasia del Salento 2015 - Puglia 

Druivensoort: 100% Malvasia.

 

12 e Mezzo staat voor het alcohol percentage. De wijnen van deze wijnlijn van Varvaglione hebben alle slechts 12,5 % alcohol en dat terwijl ze uit het zonnige Zuid-Italiaanse wijngebied afkomstig zijn Puglia. Puglia vormt de 'hak van de Italiaanse laars'. Dit gebied staat onder invloed van de Adriatische Zee. Het is een vruchtbare streek, maar het is er ook warm en droog.  

 

Deze wijn heeft een stuivende geur van rijp tropisch fruit, bloemen en in de smaak aangevuld met een lichte exotische kruidigheid. Mild en rijk karakter met een vriendelijke zuurbalans. Smaakt goed bij gegrilde vis van de barbecue en gebakken visgerechten, sushi, zeevruchten en zachte kaas.

 

Wijnmaker Cosimo Varvaglione, tevens eigenaar van Vigne e Vini srl., heeft als derde in de familie generatie Varvaglione tijdig ingezien dat het wijngebied Puglia unieke mogelijkheden heeft. Namelijk het bijzondere klimaat met telkens de nabijheid van de Middellandse Zee, de vruchtbare bodem maar vooral de bijzondere druiven als negroamaro, primitivo en verdeca. Cosimo heeft in zijn nieuwe kelder moderne vinificatie-methodes geïntroduceerd. Hij weet het unieke karakter van de individuele druivensoort te behouden en ondanks het warme Zuid-Italiaanse klimaat, frisheid in zijn wijnen te bewaren en het alcoholpercentage in toom te houden.