Geen producten (0)
 

Ropiteau frères - AC. Chablis 2016 - Bourgogne (vanaf € 17,51)

€ 19,10 per stuk
Minimum aantal is 6 voor € 114,60 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
  • Koop 12 stuks voor € 17,51 per stuk en bespaar € 19,08
Omschrijving

Vanaf € 17,51

inhoud doos: 6 flessen

Jaartal: 2016

 

Ropiteau frères - AC. Chablis - Bourgogne

Prijs per fles € 19,10, nu 12 flessen halen, 11 betalen voor € 17,51 per fles

 

Druivensoort: 100% Chardonnay.

 

Chablis is het noordelijkste gedeelte van de Bourgogne. Het klimaat is semi-continentaal met kans op vorst in het vroege voorjaar, hete zomers en koude winters. Door de unieke kalkrijke bodemstructuur uitstekend geschikt voor aanplant van de Chardonnay druif. Dichter naar de toppen van de hellingen komen de hoger geklasseerde 1er Crus en Grand Crus voor maar deze wijngaarden zijn in het voorjaar ook het meest vorstgevoelig.

 

Krachtige, strakdroge witte wijn met in de geur iets van gebakken brood, mineralen en geel fruit. In de smaak fraaie zuren, maar ook rijp fruit en een mooie dikte. Lekker als aperitief, maar ook bij diverse visgerechten, fruits de mer en oesters.

 

De komst van een spoorwegverbinding naar Meursault gaf Jean Ropiteau zoveel vertrouwen dat hij zijn werk als wijnmaker en vatenkuiper opgaf en in 1848 zijn eigen wijnbedrijf sticht. De naam Ropiteau is al snel een synoniem voor kwaliteits Bourgogne met als specialiteit zijn witte wijnen. Ook nu nog worden de kwaliteitswijnen in de 17e eeuwse kelders gerijpt van het voormalige 'Caves de l'Hôpital', in het hart van Meursault.