Geen producten (0)
 

By OTT – Domaines Ott

€ 19,50 € 15,85 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Omschrijving

By OTT – Domaines Ott - A.C. Côtes de Provence
prijs per fles  € 19,50, nu voor € 15,85 per fles

Inhoud doos: per fles te bestellen

Jaartal: 2018

3.9 Vivino-sterren

 

druivensoort: grenache, cinsault, syrah, mouvedre

 

By OTT is een wijn geboren uit liefde, passie en heel veel ervaring en dat proef je! » Met een mooie licht oranje-roze tint en kristalhelder van kleur. Deze nieuwe vintage heeft in de neus een verleidelijk palet met fruitige tonen van abrikoos en grapefruit. De smaak is “crispy” met fruitige en minerale tonen en een voor By OTT kenmerkende “spicy” afdronk. Deze rosé is het meest elegant en puur in haar soort.  De assemblage van By OTT vintage 2017 bestaat uit een harmonieuze blend met Grenache in de hoofdrol, gecomplimenteerd door Cinsault, Syrah en een vleugje Mourvèdre, afkomstig van La Moutète, maar ook van Clos Mireille en Château de Selle (allen AOC Côtes de Provence). Heerlijke elegante rosé, fris en licht kruidig.

 

Les Domaines OTT is waarschijnlijk de beroemdste roséproducent ter wereld. Domaines Ott bezit verschillende domainen in de Provence. De drie landgoederen van Domaines Ott zijn: Het sobere Château de Selle. Het exotische Clos Mireille. De Het grootse Château Romassan ... Elk van de Domaines Ott landgoederen (allemaal gelegen in het hart van de regio) zijn het ontdekken waard. Het prachtige landschap is een portret van kleur, waarbij de uitzonderlijke omstandigheden een ziel geven aan de Domaines Ott wijnen.

 

In 2014 kocht Domaines OTT, dat sinds 2004 behoort tot de groep van een van de allerbeste Champagnhuizen van de wereld “Louis Roederer”, twee extra domeinen aan in Bandol en vlakbij Cuers in AOC Côtes de Provence. By OTT wordt geheel en al gemaakt van druiven van eigen domeinen: Côtes de Provence rosé By OTT. Deze vervangt de Les Domaniers, die als Sélection Ott werd vermarkt en werd geproduceerd op basis van gekochte druiven en most. Het aankopen van druiven en most is verleden tijd: alle wijnen waar nu Ott* op staat, komen van eigen druiven van eigen domeinen.

Ook interessant

€ 14,95 € 13,50