Geen producten (0)
 

Neropasso Rosso di Veronese IGT – Biscardo- Veneto (vanaf € 8,95)

€ 9,95 € 8,95 per stuk
Minimum aantal is 6 voor € 53,70 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Omschrijving

Vanaf € 8,95 per fles

Inhoud doos: 6 flessen  

Neropasso Rosso di Veronese IGT – Biscardo- Veneto

Prijs per fles € 9,95, nu voor € 8,95 per fles

75cl (ook in Magnum en Jerobaom verkrijgbaar)

 

Mundus vini Gold medal

Asia Wine Trophy Gold medal

4.1 Vivino-steren

Neropasso heeft een intens robijnrode kleur. Heerlijke kruidige aroma's met 'n hint van kersen en pruimencompote komen je tegemoet. Fijn en fluweelachtig van smaak met aanhoudende zachte tannines in de afdronk. Heerlijk bij pasta, wit- en roodvlees, verse en gerijpte kazen.

De Neropasso wordt gemaakt van Corvinone, Corvina en Cabernet druiven, met de typische "appassimento" methode. Een deel van de druiven die gebruikt wordt voor deze wijn is gedroogd, dit wordt de ‘appassimento’ methode genoemd. Dit is een unieke methode die kenmerkend is voor de productie van wijnen uit de Veneto regio. Deze techniek heeft zijn roots in een ver verleden sinds de Romeinse tijd. De druiven worden voor het persen gedroogd.De nodige ervaring voor het drogen van de druiven voor de Neropasso is nodig. Om een uitstekende wijn te krijgen, is de ‘appassimento’ methode essentieel. Het is een zeer kritische en delicate fase van het wijnmaken.

De druiven moeten perfect rijp en gezond, als ze worden geselecteerd tijdens de handmatige oogst. De dunste trossen worden gekozen, met de druiven niet te dicht bij elkaar, zodat de lucht kan circuleren. De druiven worden in grote geperforeerde plastic kisten gelegd, om voor uitstekende ventilatie zorgen. De dozen worden gestapeld in de fruttaio, een grote luchtige kamer en de druiven worden periodiek gecontroleerd zodat de appassimento plaatsvindt op een perfecte manier.