Geen producten (0)
 

Barolo Badarina Regnola / Bruna Grimaldi / Piemonte 2007 (vanaf € 27,96)

€ 30,50 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
  • Koop 12 stuks voor € 27,96 per stuk en bespaar € 30,48
Omschrijving

vanaf € 27,96

Inhoud doos: te bestellen vanaf 1 fles

Barolo Badarina Regnola / Bruna Grimaldi / Piemonte 2007

prijs per fles € 30,50, nu 12 halen, 11 betalen voor € 27,96 per fles

De druivensoort is 100%nebbiolo.

Bruna Grimaldi is opgericht in 1957 en is gelegen tussen de heuvels die Grinzane Cavour verbinden met Serralunga in de provincie Piemonte. Giacomo Grimaldi begon in 1957 druiven te verkopen, terwijl Giovanni Grimaldi in de jaren 60 de eerste wijn produceerde endeze per liter verkocht. Sinds de jaren negentig zijn Bruna Grimaldi en Franco Fiorino, de huidige eigenaren en hebben het bedrijf gemoderniseerd.  in 2013 brengt hun zoon Simone, student aan de Universiteit van Oenologie, zijn jonge passie in de kelder. Een van de dingen die Simone heel belangrijk vindt is respectvol omgaan met de levenscyclus van de wijnstok. De filosofie van Bruna Grimaldi is eenvoudig en essentieel: de kwaliteit van de wijn begint in de wijngaard en wordt vooral bepaald door de oogst. Hun wijngaarden bevinden zich in de gemeenten Grinzane Cavour, Serralunga d'Alba, Roddi en Diano d'Alba. De gezondheid van de druiven wordt vooral gewaarborgd door de zorgvuldige selectie van druiven en bladeren die met de hand worden uitgevoerd. Dit stelt hen in staat druiven te verkrijgen die kwaliteitswijnen geven.

 

Delicaat parfum van toffee en mokka met vleugjes karamel en hinten van vanille. In de smaak gestoofd fruit omwikkelt met chocolade. Hinten van sinaasappelschil en karamel. Kersenbonbons zijn hier te proeven.

 

Wild, rijpe kaas, pure chocolade

 

Barolo is een van de grootste wijnen ter wereld, helemaal gemaakt van nebbiolo-druiven. Hij komt bijna nergens anders voor, want het is een veeleisend druifje dat specifieke omstandigheden vraagt.

Bruna Grimaldi is een familie bedrijf die veel respect heeft voor de natuur en daarom hun wijn duurzaam produceert. Vader, moeder en zoon zijn oenoloog en daarbij maken ze gebruik van de kennis van agronoom Giampiero Romana en consultant Giuseppe Caviola, lokaal bekend als Beppe. Die laatste is een van de bekendste wijnadviseurs van het land en in dienst van wijnbedrijven met internationale faam, zoals Ca'Rugate en Sette Ponti